Meditaties om direct te beluisteren en gratis troostkaartjes

meditaties download troostkaartjes


Mediteren kan altijd, overal (alleen niet achter het stuur). Speciaal voor jou korte meditaties. Om tussen twee afspraken in even op adem te komen.
Drie of vier minuten van je tijd en je kunt er, gegarandeerd, weer fris tegenaan.Pluizebol ook dit gaat voorbij


 Script adem meditatie

Dit is een korte ademmeditatie. Volg rustig de gesproken instructies en wees opmerkzaam met wat dit met je doet. Alles is goed en mag er zijn.
Zoek een prettige, comfortabele houding. Zit rechtop en ontspannen. Ontspan je handen en laat ze rustig waar ze zijn.
Wees opmerkzaam op je lichaam. Hoe voelt het aan, waar raak je de plek waar je zit.  Wat gaat er door je heen, welke sensaties voel je. Voelt het gespannen of juist rustig. Voel je warm of tintelingen. Misschien voel je ergens pijn. Wat het ook is, merk het op en laat het rustig weer gaan.
Nu gaan we met de aandacht naar de ademhaling. Voel hoe je als vanzelf in en uit ademt. Je hoeft hier niets te forceren, merk alleen op hoe je verse lucht binnen in je voelt stromen en weer uitademt. Waar voel je de adem in je lichaam? Misschien in je buik. Of borstkas. Het keelgebied, of in de neus. Kijk maar rustig waar je de adem voelt. Terwijl je je aandacht bij de adem houdt kan het zijn dat je afdwaalt en aan andere dingen denkt. Dat is geen probleem, het is juist heel natuurlijk dat je geest afdwaalt. Benoem dit maar: afdwalen. Of ‘denken’. En als je er weer klaar voor bent, richt je je aandacht weer op je adem.
Blijf maar even rustig zitten met de aandacht bij de adem. In en uit, keer op keer. Afdwalen en weer vriendelijk terugkeren naar je adem.
Merk op waar de adem zich nu bevindt. Hoog in de keel, laag in de buik? Het is allemaal goed. Merk het op en ontspan je in de houding waar je nu in zit. Je hebt nu even de tijd voor deze oefening genomen. Neem de ontspannen houding mee als je zo meteen door gaat met je volgende activiteit. Mindfulness werkt:

Dat mindfulness werkt, is inmiddels wetenschappelijk bewezen. Interessant (lopend) onderzoek vind je bij het Radboud Centrum voor Mindfulness de Radboud Universiteit en het centrum van de UvA: Uvamindsyou

Deze kaartjes kun je opslaan of delen. Voor iemand die wel wat troost kan gebruiken. 
Hoe? Klik met rechtermuisknop op de afbeelding en sla hem op of bewaar en deel direct via mail of FB. Of pin direct vanaf de afbeelding op Pinterest. 

vergeving betekent dat je de hoop op een beter leven hebt opgegeven
vreugde der herkenning


hoop is een verwijt aan het verdrietwacht niet tot de storm over is maar navigeer er doorheenvriendschap vergroot het gelukleven is als sneeuw je kunt het niet bewaren

Geen opmerkingen